Farid Tabarki over de vloeibare samenleving en het onderwijs

oktober 3, 2017

‘Het bestaande onderwijs is vaak nog te statisch en disciplinair. Dat kan en moet anders’.

Farid Tabarki is geen onbekende in het beroepsonderwijs. Minister Bussemaker vroeg de oud-LSVb-voorzitter al eens voor haar HO-tour en onlangs nog hielp Tabarki de Hogeschool Rotterdam met de invulling van hun strategische agenda. Zijn boodschap ‘Decentralisering is de trend en organisatie moeten kijken hoe ze daarmee om gaan’. In zijn boek ‘Het einde van het midden’  beschrijft tijdgeestonderzoeker Tabarki hoe in een vloeibare samenleving het midden geen plek meer heeft. De reisagent en de platenbons kunnen daar al langer over meepraten, maar nu moeten ook de ondernemer, de HR-manager, de ambtenaar en ja ook de docent moet eraan geloven. Door de opkomst van slimme onlineplatforms verandert hun rol sneller dan ze zelf misschien vermoeden. Farid Tabarki is de founding director van Studio Zeitgeist.  De clipjesfabriek interviewde hem bij zijn lezing op het evenement MBO City vorig jaar. Zie hier het verslag.