Vooruitdenken met Peter Diamandis over een toekomst van overvloed

oktober 3, 2017

Terwijl de wereld in crisis is, is één man positiever dan ooit. Zijn naam is Peter Diamandis.

Diamandis is ruimtevaartingenieur en arts, CEO van de X Prize Foundation en mede-oprichter van Singularity University. Hij werd door het Massachusetts Institute of Technology (MIT) uitgeroepen tot één van de meest invloedrijke personen op aarde, over de rol van exponentiêle, technologische vernieuwingen in de komende decennia. Diamandes is ervan overtuigd dat we de komende decennia alle grote problemen in de wereld kunnen oplossen.

Razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van onder meer nanotechnologie, gentechnologie, 3D-printers en drones ons leven drastisch veranderen. En wat Diamandis betreft vooral ten goede. Ze maken het mogelijk te voorzien in de behoefte aan water, voedsel, onderwijs en gezondheidszorg van alle negen miljard mensen die onze wereld over twintig jaar zullen bevolken. ‘Exponentiële technologieën’ zullen de wereld overvloed gaan brengen in plaats van schaarste. Bekijk hier de documentaire van de VPRO uit Tegenlicht en volg het vooruitdenken van Diamandis over een toekomst van overvloed.