De Singularity University

oktober 6, 2017

De Singularity University is een uit Silicon Valley afkomstige ‘vooruitdenkende denktank’ die educatieve programma’s aanbiedt op het gebied van snelgroeiende ofwel ‘exponentiële technologieën’. Deze dienen om deelnemers te verbinden, te inspireren en de handvatten te geven om met deze exponentiële technologieën de levens van 1 miljard mensen of meer op een positieve manier te raken. De organisatie is in 2008 opgericht door Peter Diamandis en Ray Kurzweil op het NASA Research Park in Californië. De SingularityU is sinds 2011 actief in Nederland. In eerste instantie was dit een kleine gemeenschap die onder leiding van ambassadeur Yuri van Geest activiteiten ontplooide om het bedrijfsleven voor te bereiden op technologische ontwikkelingen. In 2013 werden de activiteiten opgesteld voor een breder publiek. In 2016 heeft SingularityU Global haar eerste Exponential Regional Partnership gesloten met SingularityU The Netherlands. Met dit partnerschap wil men de Nederlandse maatschappij voorbereiden op exponentiële technologieën en de handvatten bieden om deze in te zetten voor de zogenoemde Global Grand Challenges. De focus ligt hierbij op de thema’s water, voeding, zorg en mobiliteit, sectoren waar Nederland traditioneel sterk in is. Er is veel informatie over trends en het vorm geven aan de toekomst te vinden, ook over de future of learning. Op 6 juli 2017 kwam de SingularityU ook naar Nijmegen en was de launch van het Nijmeegse Chapter van deze wereldwijde organisatie in de Sint Maartenskliniek. Hier gaat men zich bezighouden met de vraag ‘Hoe kunnen exponentiële technieken de gezondheidszorg verbeteren?’