‘De school is van ons’ Wat vinden de studenten eigenlijk?

januari 1, 2018

Studenten vmbo, mbo en hbo denken vooruit over beter en mooier onderwijs
‘De school is van ons’ stond ooit als graffiti op de muur van een ‘nieuwe lerarenopleiding’ in Nijmegen. Studenten wilden meepraten over hun onderwijs. Hoe krijgen we leerlingen en studenten weer op het puntje van hun stoel? Hoe richten we het onderwijs in dat het beter aansluit bij de behoeften en belevingswereld van de ‘klant’; de leerlingen en studenten? Studenten en leerlingen betrekken bij onderwijs en onderwijsvernieuwingen is sinds vorig jaar weer hot. Maar ook erg lastig voor veel onderwijsinstellingen. En dat terwijl je van leerlingen en studenten hoort dat ze zo graag mee willen denken, maar vaak niet weten hoe. Een gemiste kans. Soms ook moeten zij gestimuleerd worden om hun stem te laten horen.
Daarom een experiment. Samen met het netwerk Leraren met LeF organiseert de Vooruitdenkerij, future center beroepsonderwijs op vrijdag 16 maart 2018 de bijeenkomst ‘De School is Van Ons’. Tijd 9.30 uur – 16.00 uur Locatie: KNVB Campus Zeist Hoe je je kunt aanmelden en meer informatie vind je hier.