The next big thing: Space mining

maart 6, 2018

Met de vlucht van de cryptomunten heb je je net een beetje verdiept in wat blockchain is en wat bitcoin mining inhoudt, zijn de techneuten in Silicon Valley alweer een stap verder: space mining is the next big thing. Nergens zijn zoveel grondstoffen te vinden als in de ruimte.

Mensen als Jeff Bezos van Amazon en Tesla-baas Elon Musk zijn op de achtergrond al druk bezig om de mogelijkheden te verkennen. Het potentieel is gigantisch, want waar de hele Aarde zo goed ontgonnen is, valt er in de ruimte nog oneindig veel te halen. Zelfs als het maar lukt om een heel klein stukje van asteroïden of kleine planeten te exploiteren dan kan dat al miljarden opleveren.  Er zijn nu al zo’n tien grote bedrijven bezig met de ontwikkeling van technologie om grondstoffen te delven in de ruimte. Ze hebben haast, want ze willen hun fortuin hebben gemaakt voordat overheden wetgeving gaan maken over van wie de ruimte nu eigenlijk is. Meer informatie over space mining.