Nederlander heeft onvoldoende digitale vaardigheden voor de toekomst

april 17, 2018

Eén op de drie Nederlandse werknemers zegt niet over de juiste digitale kennis en vaardigheden te beschikken om ook in de toekomst succesvol te zijn op de arbeidsmarkt en bijna 20 procent van de Nederlandse werknemers is van mening ook nu niet over de juiste digitale vaardigheden te beschikken om hun huidige functie goed uit te kunnen voeren.De vraag om meer kennis over en ervaring met digitale vaardigheden is dan ook hoog. Ondanks deze inzichten, vreest slechts vijftien procent van de Nederlanders momenteel voor zijn of haar baan als gevolg van de digitale transformatie. Dit blijkt uit een onderzoek van Salesforce. Om tijdens de vierde industriële revolutie goed beslagen ten ijs te komen, kijken Nederlandse werknemers daarbij vooral naar hun werkgever als het gaat om passende opleidingen en cursussen. Managersonline.nl zet in een artikel de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek op een rij.